joi, 3 aprilie 2014

E-urile Sufletului sau Cele mai periculoase E-uri pentru suflet si cum sa te feresti inteligent de ele


Efectele periculoase ale E-urilor asupra organismului uman sunt in mare parte cunoscute in timpurile noastre moderne. Printre pericolele  e-urilor nocive care pandesc  organsimul se numara fara indoiala: cancerul si tumorile.

In cele ce urmeaza ne vom concentra atentia pe 3 dintre cele mai nocive E-uri ale sufletului care infecteaza mintea, slabesc sentimentele si corup vointa.

Aceste E-uri pe nedrept numite E-uri ( le-am numit E-uri doar pentru ca incep cu litera E si pentru ca sunt la fel de nocive ca E-urile periculoase din alimente sau bauturi) pandesc  ca o hiena, gata sa se napusteasca si sa se infrupte cu lacomie din sufletul nostru.

Imagine

Extremele- Timpurile noastre sunt caracterizate tot mai mult de numeroase extreme.
 Oamenii se regasesc tot mai des in situatii extreme.
Aproape totul este dus la extreme:  relatii extreme, diete extreme, sporturi extreme,  puncte de vedere extreme si nu in ultimul rand experiente extreme.

3 experiente extreme care au ajuns in mass-media
  •         un an fara internet - Paul Miller dorea o schimbare radicala in viata si a decis ca cea mai buna schimbare pe care o putea face este sa renunte la internet… culmea a supravietuit.. :)  totusi marturiseste ca nu doreste sa repete experienta asta… :)
  •      femeia care traieste fara zahar – o femeie traieste din 2008 fara zahar, atunci cand a inteles ca zaharul nu produce doar dependenta ci este responsabil si pentru diabet, obezitate, carii si multe altele. Pe blogul ei se pot gasi retete de prajituri fara zahar si sfaturi pentru a duce o astfel de viata…
       Ma reintorc indata , cafeaua asta e cam amara  :)
  •     16 ani fara baniHeidemarie Schwermer a trait fara bani timp de 16 ani, pana s-a plictisit.( conform propriei afirmatii)
A dat tot  ce mai avea de pomana, inclusiv apartamentul.  A aparut in documentarul, “Living Without Money“, pentru care trebuie sa platesti daca doreai sa-l vezi. :) 
Oamenii recurg la experiente extreme, la gesturi extreme, la opinii extreme. Nu mai exista cale de mijloc, nu mai parere de mijoc. Aurita cale de mijloc aproape ca nu mai exista.
 Aurea Mediocritas – Aurita cale de mijloc
                  “Soarta nu vrea extreme.”     Titu Maiorescu

ExceseleExcesele sunt deosebit de periculoase pentru organism de orice natura ar fi ele. Tot ce e mult strica.
Imagine
  •   excese alimentare- În perioada Crăciunului sau a Anului Nou, numărul românilor care ajung la spital din cauza exceselor alimentare este ingrijorator de mare.Dupa cele 40 de zile de post care se incheie in data de 24 decembrie , exista o tentatie uriasa de a se deschide portile ferecate ale trupului si de a se infrupta  in exces cu mancare si bautura.
  •    excese sexuale – O femeie a stabilit in anul 1999 un nou record sexual, ea a reusit  sa faca sex intr-o singura zi cu 620 de barbati.  Aceasta performanta “sportiva” nu a fost egalata nici pana in ziua de azi.
      Recordurile masculine in materie de sex sunt mult mai modeste, un barbat a stabilit la o competitie “sportiva”  recordul de a ejacula de 16 ori intr-o singura ora.In urma acestui umil record a plecat trist acasa. :)
 In materie de distanta la care poate sa-si proiecteze sperma atunci cand ejaculeaza, recordul este detinut de “sportivul”  de talie mondiala Horst Schultz, care a inregistrat un jet luuung de …6 metri.
A promis in mod solemn ca in anul viitor isi va depasi propriul record.. :)

O alta performanta sportiva  de neegalat pana astazi este a americancei Michelle Monahan din Los Angeles -orasul ingerilor(cazuti),  care a ajuns la terapie intensiva, insa din considerare pentru toti cei care imi citesc articolele nu  voi detalia ….


Sase vaduve se leganau….
Un seic din Orientul Mijlociu a incercat si el sa-si depaseasca propriul record  in materie de sex, insa lucrurile au luat o turnura neasteptata.

Incercand sa-si multumeasca consecutiv fiecare din cele sase sotii ale sale, i-a cedat inima la a patra sotie, facand un atac de cord fatal.

 Sa fi fost asta felul lui de a spune ca pe a patra sotie a iubit-o cel mai mult?  :)
Ca isi da inima si viata pentru ea?

Asemenea recorduri sunt interzise cu desavarsire, prezinta riscuri, si au cele mai grave consecinte, in cazul de fata a lasat sase vaduve, triste dar bogate… :)
Ziceam eu ca nu e buna poligamia!!!
  
Lasand in urma toate aceste “competitii  sportive” sau “recorduri” personale, sa privim la cateva date furnizate de agentia de statistica din Torino.
  
Agentia din Torino
Agentia pentru statistica din Italia, a dat publicitatii un studiu care dezvaluie ca decesul in timpul actului sexual intervine de peste douazeci de ori mai frecvent la barbati decat la femei, iar in intreaga Italie 75% din cazurile deceselor pe fond sexual se produc in cadrul escapadelor .

Potrivit aceleasi agentii in anul 2011, 20% dintre barbatii care au suferit un infarct in timpul actului sexual s-au situat la varste cuprinse intre 29 si 31 de ani.

Este putin probabil ca, la aceasta varsta, ei sa sufere de inima. Oare ce s-a intamplat de fapt?  …..
   
Se stie ca excesul e primejdios in orice domeniu, in abtinere ca si in lacomie, in cumpatare ca  si in risipa”.   Voltaire

Virtutea este absenta exceselor .   Valeriu Butulescu


Exceptiile  -  Oamenii cauta intotdeauna exceptiile pentru viata lor, subterfugii, justificari, locurile pana unde se pot duce si de unde se pot intoarce in siguranta. 
Imagine
Se spune ca exceptia intareste regula, si oamenii vor cu orice pret si prin orice mijloc  sa gaseasca acesta exceptia care intareste regula.

In numele acestor exceptii, ei cauta, daca se poate “usile secrete”, locurile pana unde se pot duce pentru casnicia, afacerea  sau pentru viata lor, “acele usi secrete”  pentru a-si implini poftele bolnavicioase  si ambitiile nemasurate.

Acele “ usi secrete” pe care sa le poata deshida si apoi inchide dupa bunul plac fara sa se simta vinovati.
Se spune ca:  “Tot ce e bun in viata e imoral, ilegal, ori ingrasa…”

Daca ai gasit exceptiile la maxima de mai sus inseamna ca ai gasit “usile secrete” in viata.
Poate vei dori sa le impartasesti si cu mine. :)

………..
Poate ca ai ajuns din intamplare pe blogul tavadejaratic, sau poate esti unul din vizitatori fideli dar ascunsi…
Nu uita ca ma gasesti si pe facebook…vreau sa devenim prieteni.. :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu