miercuri, 23 aprilie 2014

Cum sa-l seduci pe Iisus?





Unul din cele mai controversate filme din istoria cinematografiei  britanice este filmul de scurt metraj Vision of Ecxstazy. 
Vision of Ecstaxy a fost singurul film intezis in Marea Britanie pentru blasfemie.
  
 
 Dupa mai bine de doua decenii de interdictie si dupa scandaluri mediatice intense, filmul primeste  “unda verde” de a fi difuzat necenzurat si in mod legal in Regatul Unit.

Vison of ecxtazy a fost lansat in anul 1989 in regia lui Nigel Wingrove, insa la foarte  scurt timp de la premiera a fost interzis  in Anglia din cauza scenelor in care Iisus este sedus de calugarita catolica Teresa de Avila care avea viziuni extatice cu Mantuitorul aflat pe cruce.

In anul 2008 legea privind blasfemia  a fost abrogata in Anglia( exceptand biserica Anglicana) si astfel  o piatra grea a fost data la o parte in distributia acestui film catre marele public.
  
In anul 2012, dupa 23 de ani de interdictie, dupa un  proces pierdut la CEDO, dupa scandaluri mediatice de amploare, dupa divizarea natiunii,  Marea Britanie aproba difuzarea celui mai controversat film din toate timpurile, filmul in care Isus este sedus pe cruce.

Scurtmetrajul de 18 minute nu contine dialoguri ci doar muzica si imagini de natura extatice  intre Sn. Teresa din Avila si Iisus rastignit….

Desi pare ca Wingrove a fost autorul acestui scurtmetraj, cu siguranta ca ideea de a realiza un asemenea film nu-i apartine.

Diavolul a incercat sa-l seduca pe Iisus

Diavolul a incercat sa-l seduca pe Iisus in desertul Iudeii. Biblia mentioneaza  aceasta scena in pasajul descris in Evanghlia dupa Matei capitolul 4, 1-7.
Atunci Iisus a fost dus de Duhul in pustiu, ca
sa fie ispitit de catre diavolul... Atunci
diavolul L-a dus in sfanta cetate, L-a pus pe
aripa Templului si I-a zis: Daca Tu esti Fiul
lui Dumnezeu, arunca-Te jos, ca scris este:
"ingerilor Sai va porunci pentru Tine si Te
vor ridica pe maini, ca nu cumva sa izbesti de
piatra piciorul Tau". Iisus i-a raspuns:      

"Sa nu ispitesti(SEDUCI) pe Domnul Dumnezeul tau ".    Iisus

Diavolul a incercat  in mod repetat sa-l seduca(ispiteasca) pe Mantuitorul insa fara sorti de izbanda.

 Iisus Hristos nu poate fi sedus(ispitit) de diavolul si nici de o alta fiinta -umana sau angelica din univers pentru ca El este Dumnezeu.
   
“Cred într-unul Domn Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu Lumină din Lumină, Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat, cel de-o ființă cu Tatăl, prin care toate s-au făcut”.  
Crezul de la Niceea, 325
DEZAMAGIT DE DUMNEZEU

Cea mai mare dezamagire a oamenilor din zilele noastre este Dumnezeu

Dumnezeu conduce detasat in topul marilor dezamagiri ale oamenilor.

Inca de la nastere ni s-a prezentat de catre ceilalalti un Dumnezeu exclusiv bun si doar bun care are o singura preocupare- aceea de a ne face fericiti.

Un Dumnezeu care ne implineste dorintele si poftele inimii dupa bunul plac.

Un Dumnezeu care se plimba pe langa noi asemenea unui catel in lesa dorind cu orice pret sa ne intre in gratii. Un Dumnezeu la indemana noastra, un dumnezeu- Mos Craciun care imparte cu mana larga daruri frumoase copiilor sai. Un Dumnezeu pe care il poti seduce cu usurinta. Un dumnezeu-chelner care asteapta cu nerabdare sa-i faci un semn discret pentru a-ti prelua imediat comanda.

Evident, lucrurile in viata nu se intampla in felul acesta, iar atunci, Dumnezeu se transforma in cea mai mare dezamagire - nu era El responsabil de fericirea noastra?

Cele mai folosite  5 tehnici de seductie a lui Dumnezeu

In urma unor exeperinte devastatoare ale vietii, oamenii au inteles ca Dumnezeu nu este asemenea unui chelner sau a unui Mos Craciun, au inteles ca Dumnezeu are personalitate, gandire si sentimente proprii. 
Au inteles ca gratia Divina si fericirea in viata nu este pentru toti ci pentru cei alesi.

De aceea ei incearca sa-l seduca pe Dumnezeu pentru propriile lor interese prin:

1.      Fapte bune – cu cat mai vizibile cu atat mai bine, cu cat mai multe cu atat mai sigur, gandesc unii.  Desi faptele bune sunt imperios necesare in viata unei persoane care spune ca are credinta in Dumnezeu, ele trebuiesc facute intr-un mod tainic si umil. Nu poti sa-l seduci pe Dumnezeu in felul acesta.

“Faptele din credinţă intăresc credinÅ£a. CredinÅ£a produce fapte”. Tolstoi

 “Dumnezeu nu se uită la fapte, ci la dragostea cu care au fost făcute”.   

 Sfântul Vasile cel Mare



2.      Rugaciunea-  Multi oamenii invata rugaciuni lungi pe de rost sperand ca in felul acesta il vor seduce pe Dumnezeu pentru propriile lor interese si dorinte.
 Paradoxal, Dumnezeu nu raspunde rugaciunilor de genul acesta. Daca ar raspunde nu s-   ar deosebi cu nimic mai mult de un automat de cafea …care daca ai pus fisa corecta ai primit indata cafeaua dorita. Dumnezeu nu este un dumnezeu mecanic fara personalitate si nici un gram de emotie.

            “Niciodată să nu spui rugăciuni, ci să te rogi”. Richard Wurmbrand
Mi se pare mai reală rugăciunea rostită ca un geamăt ori ca un strigăt”. Jim Cymbalta

3.      Postul Este o practica instituita de Dumnezeu in Vechiul Testament si intarita de Iisus in Noul Testament. Desi sunt mai multe feluri de post, ceea ce primeaza ca de fiecare data este atitudinea si curatirea inimii.

Iata modul corect de a posti:

Biblia,  Isaia capitolul 58 

dezleaga orice legatura a nedreptatii,
dezleaga nodurile cu silnicie innodate,
lasa-i liberi pe cei striviti in legaturi
si rupe toate inscrisurile cu socoteli nedrepte.


 Frange painea pentru cel flamand
si adu-i in casa ta pe saracii fara adapost;
daca vezi pe cineva gol, imbraca-l
si nu-i trece cu vederea pe cei de un neam cu tine.

Atunci lumina ta se va deschide ca o dimineata
si sanatatea ta curand va rasari
si dreptatea ta iti va merge inainte
si slava lui Dumnezeu te va inconjura.


Atunci vei striga si Dumnezeu te va auzi,
si'n timp ce tu inca graiesti, El va zice:
"Iata, Eu sunt aici".
                                                     



4.      pelerinaje sfinte – pelerinajele la locurile sfinte din Israel sau din tara desi sunt evenimente deosebit de frumoase  nu il pot seduce pe Dumnezeu sa-ti implineasca dorintele. Adevarata calatorie spirituala se face spre tine insuti. Dumnezeu priveste nu la suprafata actiunilor noastre El priveste adanc in sufletul nostru la intentia si modestia noastra.



5.      Citirea scrieriilor sfinte – citirea Bibliei  pentru a-l impresiona pe Dumnezeu si a-l determina sa te ajute intr-o situatie anume nu garanteaza succesul. Pe Dumnezeu nu poti sa-l seduci in felul acesta. Desi un crestin are “datoria” sfanta sa citeasca Biblia zilnic, el nu trebuie sa faca lucrul acesta sparand  ca va obtine ceva de la Dumnezeu, cu scopul de al seduce pe Dumnezeu.


“Biblia ar trebui să fie pâinea zilnică ÅŸi nu prăjitura pentru ocazii festive”.
Victor Hugo


2 Practici extreme de seductie a lui Dumnezeu

a. Autoflagelarea – a fost o practica foarte obisnuita pana in secolul 15-16.  Autoflagelarea era actiunea de a se biciui singur, de a-si produce dureri si rani sperand ca in felul acesta  se va obtine favoare si ajutor divin.


b. Crucificarea – traditionala crucificare cu care filipinezii ne-au obisnuit nu putea sa lipseasca nici anul acesta de Paste.
 
In Vinerea Mare – 19 aprilie 2014- au fost 9 barbati care au fost crucificati in cadrul unui ritual ciudat in care au refacut scena rastignirii Mantuitorului la pachet cu “soldatii romani”.  Celor 9 “voluntari” li s-au batut piroane in maini de aproape 5 centimetri.

Cheia de a castiga favoarea divina, ajutorul, protectia si fericirea in viata nu se afla la Dumnezeu ci la noi, inima noastra.

“Dumnezeu nu are nevoie de cuvinte, de scuze, de explicaÅ£ii, ci de inimile noastre”.

Arsenie Papacioc

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu