sâmbătă, 5 aprilie 2014

10 PACATE PE CARE FEMEILE NU LE POT IERTA BARBATILOR





Timp de mii de ani, femeile au trait intr-o lume a barbatilor, neavand nici un drept ci doar datoria sacra de a fi sotie si mama buna.
Printre obligatiile femeilor se numara si aceea de a ierta neconditionat.
 Ai  ierta barbatului ei orice si oricand sperand ca intr-o buna zi lucrurile se vor  schimba de la sine

Lucrurile au evoluat,  si in sec 18 a avut loc prima miscare feminista.
Cu multa greutate femeile si-au castigat in cele din urma dreptul si privilegiul de a nu mai ierta orice barbatilor.
Femeile au inteles ca sunt opere de arta, ca pot stapani inimile barbatilor prin frumusete si gratie.

Frumusetea inseamna putere, iar barbatii din timpurile noastre se considera norocosi daca reusesc sa intre in gratiile unei femei frumoase.
Femeia, a inteles pe buna dreptate ca in timpurile actuale nu i se mai poate ierta oricand si orice unui barbat.  Femeia a inteles ca sunt “pacate” care nu mai pot fi iertate.
Am facut o lista a pacatelor pe care o femeie nu le mai poate ierta unui barbat.
 Lista este cat se poate de updatata la timpurile noastre moderne.

Cel mai mare pacat pe care o femeie nu il poate ierta partenerului ei este ca acesta sa fie:  

 1.   SARAC

Fosta iubita a miliardarului Ion Tiriac


Saracia nu mai este demult privita ca o virtute. Au apus vremurile in care saracia era privita ca o virtute. In timpurile noastre moderne sa fii sarac a ajuns sa fie sinonim cu a fi bolnav.
Saracia este privita ca o boala, ca un flagel, ca un virus care iti infecteaza viata si iti fura bucuria de a trai.
Femeile pot ierta multe unui barbat, dar nu-I pot ierta daca e sarac. Saracia este unul din pacatele de neiertat ale barbatilor.
Ce femeie isi doreste un barbat sarac alaturi de ea? 

Au fost multe casnicii sau iubiri de poveste care s-au destramat peste noapte atunci cand barbatul a falimentat.

Femeia a inteles ca acest pacat nu poate fi iertat si are toate argumentele din lume, pentru ca un barbat sarac inseamna un barbat bolnav sau chiar lipsit de inteligenta.

Barbatii destepti fac bani   spunea  Mihaela Radulescu

Asa ca nici o femeie normala la cap nu poate sta langa un barbat lipsit de inteligenta, nu?

Daca e sa masuram inteligenta dupa bani, ma gandesc ca resiteanul  Dani Otil nu e asa de  destept ca milionarul  Elan Schwartzenberg.


Un alt pacat pe care femeile nu il pot ierta barbatilor este sa fie:


2. Bolnav -  Desi numarul barbatilor care isi parasesc partenera atunci cand afla ca aceasta sufera de o boala incurabila este mai mare - se pare ca femeile recupereaza  in forta decalajul pierdut. 

An dupa an statisticile se “imbunatatesc”.  Femeile au inteles in cele din urma ca nu merita sa-si sacrifice viata alaturi de un om bolnav. 

Tot mai multe femei inteleg ca boala partenerului este un pacat care nu poate fi iertat in zilele noastre actuale.


3.Toreador in dormitor 

 


Un test serios pe care femeile il aplica barbatilor din zilele noastre este cat de viril este in dormitor.  Dormitorul este locul in care se hotareste destinul relatiei. :) 
Multe pacate li se pot ierta barbatilor de catre femei insa nu si performantele scazute din dormitor.
 Femeile prin natura lor sunt  dispuse la multe concesii, insa nu si la aceasta.  Femeile pot ierta multe pacate unui barbat, insa nu si pe acesta.

 


4. Prima iubire -  Pare de necrezut ca am adaugat in lista mea si aceast pacat. Dar este cat se poate de real. Femeile nu pot accepta ca in viata barbatului iubit -a existat la un moment dat o alta mare iubire. Fiecare femeie vrea sa fie unica, sa fie speciala,  sa fie cea mai iubita femeie din viata barbatului ei.
 Faptul ca in viata barbatului ei a existat o alta mare iubire este un pacat pe care o femeie care isi iubeste partenerul nu il poate ierta cu usurinta. Iar daca partenerul ei ii si aminteste despre asta atunci e clar:  Este "pacatul de neiertat".  

 Femeia nu se poate impaca cu gandul ca barbatul ei a iubit la un moment dat in viata lui o alta femeie. Chiar daca lucrul acesta a fost demult, ea considera lucrul acesta ca o tradare din partea lui.

Chiar daca va continua sa ramana alaturi de un asemenea “tradator” nu-l va ierta niciodata cu adevarat.

5. Plictiseala
 
 “Marile iubiri” incep deseori din plictiseala si se sfarsesc tot din plictiseala.  Dupa secole de suferinta si  lacrimi femeile au inteles in cele din urma ca nu pot lasa sa treaca viata pe langa ele, ca merita ceva mai bun.
Plictiseala este un alt pacat pe care femeile moderne nu il pot ierta barbatilor in ziua de azi.
Un barbat inteligent nu face doar bani cum spunea Mihaela Radulescu, el este si responsabil cu divertismentul, cu umorul, cu iesirile in oras, cu glumele si distractia.

 Un barbat inteligent condimenteaza viata din dormitor.

 Este unanim recunoscut ca femeile se plictisesc repede. Rolul barbatului este sa le  trezeasca si sa le mentina mereu interesul.

Plictiseală: teren de vânătoare al demonului. Pentru că orice poate deveni ispititor aici.
Denis de Rougemont



6. Violenta – In Romania 30% din divorturi au ca motiv violenta in familie.

Iata ce declara o femeie abuzata:   "Cand primeam o palma eram fericita ca nu ma batea foarte tare. Am avut ochiul vanat, vanatai pe corp. Si acum ma trezesc speriata, nu pot sa dorm".

Din pacate nu este singura femeie care a trecut prin asfel de abuzuri.  
   Mii de femei au parte de astfel de  “tratament preferential” in fiecare zi.
 Femeile au inteles ca oricat de mult isi doresc ca micutii lor sa creasca alaturi de un tata nu trebuie sa mai tolereze abuzurile unui astfel de barbat.



7. Romantismul 
 
 
Multe lucruri i se pot ierta unui barbat, dar nu i se poate trece cu vederea lipsa romantismului.  Multe femei ajung sa –si caute marea iubire in alta parte pentru simplu motiv ca partenerul lor de viata nu este romantic.

Femeile in general asociaza romantismul cu iubirea, iar un barbat care nu este romantic inseamna  ca nu o iubeste indeajuns, destul , suficient.  Iar daca nu o iubeste, de ce sa continue sa stea cu el ?.

DA, si acesta este un pacat pe care femeile nu il pot ierta.



8. Legaturile cu familia lui – Multe despartiri au avut ca punct de plecare familia.
O legatura prea trainica a barbatului cu familia lui este in conceptia femeilor  un semn de slabiciune.. Iar ea ca femeie isi doreste alaturi de ea un barbat puternic si sigur pe el. Nu poate tolera la nesfarsit o astfel de atitudine.

Femeia isi doreste ca barbatul de langa ea sa fie dependent de ea trup si suflet, nu doreste ca sentimentele sau timpul lui sa-l imparta cu nici o alta femeie, chiar daca femeia aceea este mama iubitului ei. 
 Aceasta slabiciune in ochii femeii trece ca pacat care nu poate fi iertat,  iar de cele mai multe ori isi duce in tacere “suferinta” insa si cand se declanseaza nu ai vrea sa fii pe aproape. 


9. Prea religios – Nu suntem doar fiinte rationale noi suntem si fiinte spirituale.

Augustin spunea ca “in inima fiecarui om este un gol de forma lui Dumnezeu”.

 In general femeile accepta ca barbatii din viata lor sa creada in Dumnezeu sau sa participe ocazional la serviciile divine ale unei biserici, insa nu vad cu ochi buni ca acesta sa fie prea implicat.
 Fie ca este mama lui sau chiar Dumnezeu, femeia nu vrea  sa-si imparta partenerul cu nimeni.
Femeia nu accepta ca barbatul ei sa iubeasca mai mult o alta persoana, chiar si daca acea persoana se numeste Dumnezeu.
Femeia se lupta pentru locul 1 din inima barbatului ei. O implicare prea mare in cele spirituale din partea barbatului ,nu poate fi vazuta de o femeie cu ochi buni.
Pentru ea lucrul acesta este un pacat pe care nu-l poate ierta.



10. Infidelitatea
 

Unul din cele mai grave pacate pe care o femeie nu il poate ierta partenerului ei este infidelitatea. Infidelitatea este o piatra grea de incercare pentru cupluri.
In Marea Britanie peste 80% din divorturi sunt rezultatul infidelitatii, in Romania desi  lucrurile stau mai bine in aparenta, ele nu sunt mult diferite in realitate.
 De foarte multe ori cei care ajung la divort in Romania pentru a simplifica procedura si pentru ca oricum “nu mai conteaza acum”  ascund motivul real al divortului, infidelitatea.
Tot mai multe femei inteleg ca infidelitatea este un  pacat de moarte“ peste care nu se poate trece,  care nu se mai poate ierta in zilele noastre. Au apus acele timpuri in care femeile se faceau ca nu vad escapadele partenerului sau considerau ca fiind ceva normal barbatesc.


incheiere:

Sa fie totusi adevarat, sunt pacate pe care o femeie nu le poate ierta unui  barbat?
Nu, nu este adevarat, nu exista pacat in lumea aceasta pe care o femeie sa nu il poata ierta unui barbat.
 Daca totusi exista un asemenea pacat, acesta este  PACATUL NEPASARII.


O femeie poate să ierte orice, în afară de faptul să nu-ţi pese de ea.
Marin Preda

Când femeile ne iubesc ne iartă orice, chiar şi crimele; când nu ne iubesc, nu ne iartă nimic, nici chiar virtuţile.
Balzac

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu