marți, 1 aprilie 2014

Spre Soare, cu aripi de ceara


Spre Soare, cu aripi de ceara 

Unul din cele mai fascinante mituri ale antichitatii este Mitul lui Icar, care reuseste sa evadeze din labirintul de pe Insula Creta cu ajutorul unor aripi de ceara confectionate de tatal sau Dedal.
 
Fascinat de frumusetea inaltimilor, Icar se apropie neobisnuit de mult de Soare, neluand in seama sfaturile tatalui sau. In cele din urma aripile i se topesc iar el se prabuseste in Marea Egee.

Putine sunt lucrurile in viata care sunt tot asa de ametitoare ca succesul. De cele mai multe ori oamenii fascinati de frumusetea inaltimilor se apropie prea mult de Soare, uitand cu desavarsire ca sunt oameni si ca aripile lor sunt de ceara.

Succesul ii face pe oameni sa-si piarda mintile. Sa zbori spre Soare nu este un lucru rau, insa daca aripile tale sunt de ceara e cel mai nesabuit lucru. Mai devreme sau mai tarziu aripile ti se vor topi iar tu te vei prabusi din inaltimea cerului.

E doar o chestiune de timp sa auzi in zilele noatre cum un alt milionar celebru s-a prabusit din inaltimea cerului in apele involburate ale sechestrului si falimentului sau cum cea mai frumoasa poveste de afaceri se incheie in spatele gratiilor.

E doar o chestiune de timp sa auzi ca cea mai frumoasa casnicie se incheie in salile tribunalului luptandu-se pentru custodia copiilor sau ca cea mai frumoasa poveste de dragoste se incheie datorita infidelitatii partenerului .

In spatele tuturor acestora sta un singur lucru “ Aripile de ceara ”.

Cum sa zbori spre Soare fara sa ti se topeasca aripile ?

Cu totii ne dorim in viata acesta prosperitate si fericire. Cu toate acestea putini sunt cei care au ajuns sa fie bogati si celebri, sanatosi si fericiti fara sa-si piarda sanatatea, familia, tineretea si in cele din urma viata…

In vremurile in care traim pare imposibil de crezut ca poti ajunge la succes personal fara sa platesti pretul greu al depresiei si singuratatii al relatiilor rupte sau a unei sanatati subrede.

Zeul succesul a ajuns atat de crud in zilele noastre incat oamenii care isi doresc succesul cu orice pret jertfesc fara sa clipeasca pe altarul lui de cele mai multe ori familia, sanatatea, prietenii, iar de multe ori insasi viata.

Oare acesta sa fie pretul succesului?

Si tu poti avea succes in viata aceasta. Succesul nu este destinat doar anumitor oameni speciali, insa pentru a zbura spre Soare fara sa ti se topeasca aripile, tine cont de urmatoarele lucruri.

1.Nu zbura prea sus – Mai mult ca sigur ca sfarsitul lui Icar ar fi fost altul daca ar fi luat in seama sfaturile tatalui sau si nu ar fi zburat prea sus. Dedal a reusit cu aceleasi aripi de ceara sa zboare peste toata intinderea Marii Egee si sa ajunga viu si nevatamat in Sicilia.

Fiecare om poarta in sufletul sau un vis. Insa daca visul acesta iti cere intr-un fel sau altul, sa-ti sacrifici familia, sanatatea si viata este un vis pe care trebuie sa-l arunci indata la cosul de gunoi. Acest vis nu este pentru tine, este prea mare pentru tine.

Daca ti se cere sa platesti pretul greu al divortului si singuratatii, al asupririi si nedreptatii , al lacomiei si egoismului inseamna ca visul acesta nu este pentru tine, inseamna ca este un vis care nu-si merita locul in inima ta.

Poate si tu asemena lui Icar esti fascinat de frumusetea inaltimilor, insa daca uiti ca aripile tale sunt de ceara si ca intr-o buna zi pe neasteptate poti sa cazi din inaltul cerului vei avea mai multa grija de tot ce se intampla in jurul tau si de tot ce este al tau.

2. Nu te baza doar pe fortele proprii – Tot mai des suntem incurajati sa ne bazam doar pe noi, pe simturile noatre pe gandirea si inteligenta noastra. Nu este rau sa te bazezi pe tine pentru realizarea planurilor si implinirea viselor tale, dar nu te poti baza doar pe tine.

 Visele marete se implinesc atunci cand ceilalti dau o mana de ajutor, atunci cand ceilalti iti sunt alaturi. Nu-ti poti implini visele pe pamantul acesta de unul singur.

Toti cei care si-au implinit visele marete nu au fost singuri, au avut alaturi de ei o familie au avut in spatele lor o armata au avut o tara, au avut resurse la dispozitie. Sa crezi ca aripile tale de ceara iti pot asigura succesul este un lucru imatur.
3.Stabilesteste-ti scopurile in mod clar – Daca nu iti stabilesti scopurile in mod clar, este foarte usor sa fii deturnat. Icar nu a evadat din Insula Creta pentru a admira peisajul ci pentru a-si scapa viata de regele crud, Minos.

Insa in timpul zborului el si-a pierdut scopul de a-si salva viata si a avut parte de un sfarsit trist si nefericit. Icar nu a inteles ca scopurile, chiar daca sunt bune nu se implinesc de la sine.

Este atat de usor sa pornesti la drum cu anumite scopuri in viata si apoi sa fii deturnat pe parcursul drumului si sa uiti de ele.…

Nu-i asa ca sunt atat de multe filme de vazut in viata aceasta, atat de multe fete/baieti interesanti de cucerit, atat de multe bestselluri de citit, atat de multe videoclipuri de urmarit, atatea stiri de auzit, atatea locuri frumoase de vizitat, incat toate acestea te fac sa-ti pierzi pe drum timpul si adevaratul scop in viata si sa alergi incoace si incolo?

4.Stabileste-ti destinatia exacta- Unde vrei sa ajungi cu exactitate in viata?
Daca doresti sa ajungi la Viena nu lua avionul de Paris.
Ce sanse sunt sa ajungi la Viena daca te imbarci pe un avion cu destinatia Paris?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu